Hippoderm tillför en ny teknologi för hästars huddesinfektion

untitled 4

Den teknologi som ligger bakom utvecklingen av Hippoderm innebär att pH värdet på hästens hud  kraftigt sänks vid applikation av Hippoderm. Detta skapar en för bakterier så ogynnsam miljö att de dör ut. Huden blir då effektivt desinficerad samtidigt som man undviker de nackdelar som de traditionella bakteriedödande behandlingarna annars medför.

  • Hippoderm är dokumenterat effektivt även mot antibiotikaresistenta bakteriestammar. I laboratorietest har Hippoderm visat en snabb och effektiv avdödning av bland annat stafylokocker och streptokocker.
  • Hippoderm finns i flera utföranden  – spray , gel och hovbadslösning.
  • Hippoderm gel ger ingen missfärgning. Hippoderm spray kan dock ge en viss blåfärgning så om din häst har absolut vita ben-välj då Hippoderm gel.
  • Hippoderm är endast lätt irriterande för huden.

Den teknologi som Hippoderm bygger på  har redan lång erfarenhet  av desinfektion

Teknologin som ligger bakom utvecklingen av Hippoderm är mycket väl beprövad och används sedan 2007 varje vecka för desinfektion av  2 000 000 mjölkkor . Ett flertal vetenskapligt utförda  kliniska studier har genomförts på mjölkkor med mycket gott resultat . Läs gärna mer om detta på www.digiderm.se.

 Fältstudier på häst pågår

Hippoderm har redan testats praktiskt med goda resultat på hästar med s.k. ”mugg” (karledsinfektion) . Ytterligare fältstudier pågår . Främst gäller de nu pågående studierna en dokumentation av den skyddande hinna som Hippoderm skapar mot strålröta och bärrandsröta.